Ανάπλαση δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου και παραλιακής ζώνης Λιτοχώρου-Λεπτοκαρυάς, μετά από χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανάπλαση δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου και παραλιακής ζώνης Λιτοχώρου-Λεπτοκαρυάς, μετά από χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου μετά την χρηματοδότηση ύψους 1.180.868 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Υποέργο1 «Αστικές Αναπλάσεις Δήμου Δίου-Ολύμπου – Λιτόχωρο» του Έργου «Όλυμπος – Δήμος Δίου-Ολύμπου» θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης και λειτουργικής βελτίωσης του πάρκου Λιτοχώρου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία υπαίθριας έκθεσης, τοποθέτηση ενημερωτικών οθονών και πλακόστρωτα μονοπάτια εντός του δημοτικού άλσους. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν επιμέρους λειτουργικές σημειακές παρεμβάσεις διαμόρφωσης του χώρου στο φωτισμό, την περίφραξη του συντριβανιού της υδατοδεξαμενής καθώς και διαμόρφωση του χώρου πάνω από το Ηρώον όπου πραγματοποιούνται δράσεις και εκθέσεις.

Με την ολοκλήρωσή του αναβαθμίζονται 65 περίπου στρέμματα αστικού πρασίνου και διαμορφώνονται σε χώρο υπαίθριας ξενάγησης στους πρόποδες του μυθικού βουνού δίνοντας στην περιοχή αξία και προοπτική.

Παράλληλα στο Υποέργο3, «Λύσεις Καινοτομίας στο πλαίσιο του έργου: Αστικές Αναπλάσεις Δήμου Δίου-Ολύμπου – Λιτόχωρο & Παραλιακή Ζώνη Λεπτοκαρυάς», με προϋπολογισμό ύψους 222.431 ευρώ, ο Δήμος προχωρά στη προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και συγκεκριμένα:

  • Δύο έξυπνους σταθμούς ανάπαυσης – Έξυπνα παγκάκια με δυνατότητα ηλεκτρικής διασύνδεσης, κοινωνικής πληροφόρησης και ενεργειακής αυτάρκειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Ψηφιακή σήμανση (οθόνη LED)
  • Έξυπνες Διαβάσεις με αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών.
  • Ψηφιακό πλοηγό πόλης, αξιοθέατων και δραστηριοτήτων με τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Με τη συμμετοχή του Δήμου στον Πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται έργα που αναβαθμίζουν το αστικό τοπίο και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.