Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Κ. ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1964 στην Κατερίνη. Το 1982 αποφοίτησε από το Λύκειο Λιτοχώρου και το 1986 από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος αξιωματικός. Από το 1988 και για έντεκα χρόνια εργάστηκε ως φροντιστής μαθηματικός σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, στο Λιτόχωρο και τη Λεπτοκαρυά, του οποίου υπήρξε και συνιδιοκτήτης. Το 1999, με τον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκε στο δημόσιο σχολείο. Παράλληλα ασχολείται με την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση, που συνεχίζεται εδώ και τέσσερις γενιές. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Φωτεινή Ντάβανου, με την οποία έχουν τρεις γιους, αποφοίτους της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η δράση του στα κοινά ξεκίνησε στα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος φοιτητικής παράταξης και μέλος σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λιτοχώρου, με το συνδυασμό του πρώην δημάρχου Θανάση Τσιφοδήμου. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιτοχώρου τη διετία 2008-2010.

Το Φεβρουάριο του 2018 εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου με τον συνδυασμό «ΣΥΝΘΕΣΗ». Την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μετά τη νίκη στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο κ. Γερολιόλιος ορκίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2023 εκ νέου Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, για τη δημοτική περίοδο Ιανουάριος 2024 – Δεκέμβριος 2028.


.