Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Π.Ε. Πιερίας για την ασφαλτόστρωση του δρόμου μεταξύ Παλαιού Παντελεήμονα – Παλαιών Πόρων

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Π.Ε. Πιερίας για την ασφαλτόστρωση του δρόμου μεταξύ Παλαιού Παντελεήμονα – Παλαιών Πόρων

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της δημοτικής οδού που συνδέει τον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα με τους Παλαιούς Πόρους, μήκους 3,82 χλμ.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 427.000 ευρώ, έρχεται μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης, και αφορά στην βελτίωση της λειτουργικότητας του συγκεκριμένου οδικού δικτύου με την ασφαλτόστρωσή του, συμβάλλοντας στην αύξηση της προσβασιμότητάς του.

Για την κατασκευή του οδικού δικτύου προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών όπως, μεταξύ άλλων, χωματουργικές εργασίες, εργασίες κατασκευής σωληνωτών οχετών για την διασφάλιση της αντιπληµµυρικής προστασίας του έργου, εργασίες οδοστρωσίας, εργασίες σήμανσης, όπως τοποθέτηση πινακίδων.

Ο αναβαθμισμένος οδικός άξονας θα εξυπηρετεί την μετακίνηση των πολιτών μεταξύ του Παλαιού Παντελεήμονα και των Παλαιών Πόρων, από μια σύντομη διαδρομή και έχει ως σκοπό την αναβάθμιση των τουριστικών αυτών προορισμών και την καλή και ασφαλή προσβασιμότητα.

Το έργο μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης και μετά τον διαγωνισμό αρχίζει η υλοποίησή του.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε: “Πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους μας προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα που προάγουν και αναδεικνύουν τουριστικά την Πιερία μας”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος σημείωσε “Δύο παραδοσιακοί οικισμοί του Δήμου μας, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο από Ελλάδα και εξωτερικό θα ενωθούν με νέο δρόμο. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για την συνεχή και έμπρακτη υποστήριξή τους στην υλοποίηση των αναγκών του Δήμου Δίου-Ολύμπου”.