Η γιατρός Ελένη Γκέκα, με καταγωγή από το Λιτόχωρο, τιμήθηκε για την προσφορά της στη μάχη κατά της νόσου Covid-19

Η γιατρός Ελένη Γκέκα, με καταγωγή από το Λιτόχωρο, τιμήθηκε για την προσφορά της στη μάχη κατά της νόσου Covid-19

Στην προσφορά 20 γυναικών, γιατρών και νοσηλευτριών, στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους, με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση, για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 ήταν αφιερωμένα τα φετινά Greek Top Women Awards 2021.

Μεταξύ των 20 τιμώμενων γυναικών και η γιατρός Ελένη Γκέκα, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», με καταγωγή από το Λιτόχωρο. Η κα Γκέκα μοιράστηκε τη διάκριση και το βραβείο της με την επιστημονική της ομάδα στη ΜΕΘΑ ΑΧΕΠΑ, η οποία, όπως υπογράμμισε, αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες. Σημείωσε πως πρόκειται για αξιέπαινους, καταξιωμένους επιστήμονες γιατρούς και αξιόλογο κι ακούραστο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Στη σύντομη αναδρομή της στους τελευταίους 12 μήνες και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπήρξε το πρώτο κέντρο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα συναισθήματα που βίωσε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ υπογράμμισε πως συνεχίζουν και «αφιερώνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ελπίζοντας ότι πολύ γρήγορα θα πλησιάσει το τέλος αυτής της πανδημίας, με τις λιγότερες, το δυνατόν, απώλειες».

H τελετή απονομής των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, η οποία εξήρε τη σημασία της υπεράνθρωπης προσφοράς του ανθρωπίνου δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά των γυναικών γιατρών και νοσηλευτριών, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η τελετή βράβευσης, που διοργάνωσαν η δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος Ειρήνη Νικολοπούλου και η Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, με βραβείο ένα αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στην ιστοσελίδα: https://www.greek-top-women-awards.gr/live/live.

.
.