Με «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκαν εκ νέου επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Με «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκαν εκ νέου επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου βραβεύτηκαν και φέτος με «Γαλάζια Σημαία». Πρόκειται για τις ακτές Βαρικού, Λιτοχώρου (Γρίτσα), Πλάκας, Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας-Νέου Παντελεήμονα, Πλαταμώνα και Νέων Πόρων, οι οποίες είχαν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» και το 2021, μετά από αντίστοιχη κατάθεση φακέλων υποψηφιότητας από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας και οι 7 ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου περιλαμβάνονται μεταξύ των 581 ακτών που βραβεύτηκαν πανελλαδικά.

Σημειώνεται ότι ακτές βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις και τα κριτήρια, που θέτει το Διεθνές Πρόγραμμα, όπως η εξαιρετική ποιότητα υδάτων, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στόχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι η αξιοποίηση και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, που τον καθιστούν ιδανική επιλογή επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

.