Συνάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τη Γ.Γ. Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Συνάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τη Γ.Γ. Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε αρχικά τον υπουργό για την στήριξή του προς τον Δήμο κατά τη διάρκεια της προγενέστερης θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου-Ολύμπου σε νέο κτίριο στο Λιτόχωρο, μία κίνηση, που αποδεικνύει την συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας. Συζητήθηκε παράλληλα η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του Δήμου, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου ο πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός της περιοχής.

Ο υπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η στρατηγική του υπουργείου χαράσσεται με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, καταγράφοντας παράλληλα τα θέματα που του παρουσίασε ο δήμαρχος. Δήλωσε παράλληλα θαυμαστής του Ολύμπου, εκφράζοντας την επιθυμία του να ανέβει στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της χώρας.

Πριν την συζήτηση, ο υπουργός ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του Α.Τ. Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο από τον Διοικητή του τμήματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ουρανία Κατσαμάκα, ο αντιδήμαρχος Λιτοχώρου, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Πατσιαρίκας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπέης.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος υποδέχτηκε στο γραφείο του, τη γενική γραμματέα Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Θέματα και προβλήματα υπηρεσιακά, όπως, μεταξύ άλλων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου και εποχιακού προσωπικού, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. Συζητήθηκαν επίσης το μείζον θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, που ακόμη δεν ενεργοποιήθηκε ως σώμα στον Δήμο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στη ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών. 
Ακολούθησε ξενάγηση της γενικής γραμματέως στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

.