Σύναψη δύο προγραμματικών μελετών προϋπολογισμού 330.000€ μεταξύ Δήμου Δίου-Ολύμπου και Π.Ε. Πιερίας

Σύναψη δύο προγραμματικών μελετών προϋπολογισμού 330.000€ μεταξύ Δήμου Δίου-Ολύμπου και Π.Ε. Πιερίας

Συνάπτονται δύο προγραμματικές μελέτες του Δήμου Δίου-Ολύμπου με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ.

Η πρώτη μελέτη αφορά σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του πρώην Δήμου Δίου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Γίνεται με τον τρόπο αυτό το πρώτο βήμα για να δοθεί λύση σε ένα πολυετές πρόβλημα, που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τη Δημοτική Ενότητα Δίου, καθώς οι υπερχειλίσεις των ρεμάτων προκαλούν σοβαρές ζημίες στο αγροτικό οδικό δίκτυο και εντός των οικισμών.

Η δεύτερη μελέτη αφορά τη διάβρωση των ακτών της Πλάκας Λιτοχώρου, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ενισχύεται έτσι το έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης για την έγκαιρη πρόληψη των έντονων φαινομένων διάβρωσης του θαλάσσιου μετώπου, εξαλείφοντας χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Ο Δήμος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Δήμος.

.
.