Συμμετοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο project “Παρόντες” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Συμμετοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο project “Παρόντες” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

.
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου συμμετέχει στο Project «Παρόντες» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φιλοξενώντας στα τρία δημαρχιακά κτίρια, Κονταριώτισσας, Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου, φωτογραφίες ανθρώπων, που έδιναν καθημερινά το «παρών» τους προηγούμενους μήνες, στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.

Πρόκειται για φωτογραφίες από τη φωτογραφική έκθεση μεγάλης κλίμακας της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας iMEdD (Incubator for Media Education and Development), που φιλοξενείται από τα τέλη Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου στην περίμετρο του πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, καθώς και σε δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα.

 

43 έργα φωτορεπορτάζ, που παρουσιάζουν ιστορίες ανθρώπων μέσα από ζωντανά κείμενα, αποκαλυπτικά βίντεο και γλαφυρές δημοσιογραφικές εικόνες, ντοκουμέντα μιας καθοριστικής περιόδου για την ανθρωπότητα. Φόρος τιμής για όσους έδωσαν και δίνουν την δύσκολη μάχη ενάντια σ έναν αόρατο εχθρό και σ αυτούς που επιστρέφουν στην νέα καθημερινότητα για να ξαναστήσουν το πάζλ ενός “αγνώστου” νέου κόσμου. Ντοκουμέντα ενός πρωτόγνωρου αποκλεισμού και της προσπάθειας της κοινωνίας να ξαναμπεί σε περιβάλλον “κανονικότητας”. Ένας άμεσος «διάλογος» στον Δημόσιο χώρο.

 

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Λιτοχώρου, της Ελένης Κάκαλου, ιατρού λοιμωξιολόγου και αντιπροέδρου του Δ.Σ. των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που κατάγεται από το Λιτόχωρο και μάχεται στην πρώτη γραμμή εναντίον της νόσου COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» στην Αθήνα. Αναφερόμενη στο έργο της, η ίδια δηλώνει μεταξύ άλλων

“Φοβάμαι. Ο φόβος όμως ξεπερνιέται όταν έχεις μπροστά σου κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά σου”.

 

Στην ιστοσελίδα parontes.imedd.org μπορείτε να δείτε το σύνολο των φωτογραφιών που φιλοξενούνται στην έκθεση μεγάλης κλίμακας.