Ψηφίστηκε η δημιουργία Εταιρείας Ανάπτυξης-Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου και παρουσιάστηκε η προοπτική ανάπτυξης γηπέδου γκολφ

Ψηφίστηκε η δημιουργία Εταιρείας Ανάπτυξης-Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου και παρουσιάστηκε η προοπτική ανάπτυξης γηπέδου γκολφ

Η δημιουργία Εταιρείας Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.

Κύριο αντικείμενο της νέας Εταιρείας, με τη συμμετοχή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, θα είναι ο σχεδιασμός, η αναβάθμιση-ανάπτυξη και διαχείριση του υφιστάμενου Βιοτεχνικού Πάρκου Λιτοχώρου (ΒΙΟ.ΠΑ.), με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού περίπου 15.000.000 ευρώ.

Το νέο Επιχειρηματικό Πάρκο θα είναι περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο. Κατά τη συνεδρίαση το Σώμα ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ και έθεσε τα ερωτήματά του, σχετικά με το εγχείρημα.

Παρουσιάστηκε επίσης η προοπτική ανάπτυξης ενός γηπέδου γκολφ. Ένα εγχείρημα που θα εξεταστεί από το Δ.Σ. μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης. Έργο που εφόσον υλοποιηθεί θα προσφέρει υψηλή ποιοτική προστιθέμενη αξία στον Δήμο.

Τρεις είναι οι προτεινόμενες περιοχές για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, συγκεκριμένα σε Βροντού, Λιτόχωρο και βορειοδυτικά της Λεπτοκαρυάς, σε έκταση τουλάχιστον 1.500 στρεμμάτων.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν δύο προτάσεις που έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας όσο και το τουριστικό προϊόν του Δήμου, με κοινό παρονομαστή την προστασία του περιβάλλοντος.

.