Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διεθνής αθλητική διοργάνωση Olympus Marathon 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διεθνής αθλητική διοργάνωση Olympus Marathon 2022

*φωτό: Η τελετή βράβευσης των τριών πρώτων ανδρών-νικητών του 18ου Olympus Marathon από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γεώργιο Μαυρωτά.

Με επιτυχία διοργανώθηκε η τριήμερη διεθνής αθλητική διοργάνωση Olympus Marathon στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022. Συνολικά πάνω από 1150 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα και εξωτερικό έλαβαν μέρος στους αγώνες ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon 43km, Olympus Ultra 70km, Olympus Vertical 4.25km, Στην Κόψη των Αετών 12,5km και Melindra Trail 5km.

Σημειώνεται ότι φέτος διοργανώθηκε για 18η χρονιά ο Olympus Marathon, ο μαραθώνιος δρόμος ορεινού τρεξίματος 43χλμ, που έχει αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και σημείο τερματισμού το πάρκο Λιτοχώρου.

Την απονομή των επάθλων των νικητών του Olympus Marathon και Olympus Ultra 70χλμ έκαναν το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Λιτοχώρου Δημήτρης Πατσιαρίκας, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Διονύσης Στρογγύλης, ο δρομέας ορεινού τρεξίματος Πάνος Παναγιωτίδης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δημήτρης Κατιρτζής και η ιατρός Ισμήνη Κουντούρη, ο ολυμπιονίκης στο χάντμπολ Σάββας Καρυπίδης ως εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας ΝΔ Σάββα Χιονίδη και ο εκπρόσωπος χορηγού Αναστάσιος Ξανθάκος.

Ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή 26/06 στον αγώνα ορεινού τρεξίματος “στην Κόψη των Αετών”, κατά τον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο Όλυμπος αποτελεί έναν “θεϊκό στίβο” για trekking, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του Ολύμπου με τα υπόλοιπα σημαντικά τοπόσημα της περιοχής αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Για άλλη μία χρονιά σημαντική ήταν η συνδρομή του πλήθους των εθελοντών για την άρτια διεξαγωγή του συνόλου των αγώνων, οι οποίοι βρίσκονταν τοποθετημένοι τόσο κατά μήκος των διαδρομών, όσο και στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού, καθώς και η βοήθεια του προσωπικού του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τους αθλητές εμψύχωνε το συγκρότημα κρουστών Paranauê με αφροβραζιλιάνικη μουσική.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Olympus Marathon www.olympus-marathon.com

.