Οκτώβριος 2020: Προσεχείς εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου με ολιγομελή τμήματα

Οκτώβριος 2020: Προσεχείς εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου με ολιγομελή τμήματα

Tο πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα… επιστροφή ←στη βιβλιοθήκη» για τον μήνα Οκτώβριο με βιωματικά εργαστήρια εντός του χώρου της βιβλιοθήκης, με στόχο τη συστηματική καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, προσωπικών και κοινωνικών, μέσα από την αλληλεπίδραση με τους άλλους συμμετέχοντες στον φυσικό χώρο αλλά και εκείνους στις σελίδες των βιβλίων.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν πλούσια βιβλιογραφία και είναι προσαρμοσμένα για τη βιβλιοθήκη. Είναι ένας τρόπος για να επισκεφτούν τα παιδιά τη βιβλιοθήκη, σε μικρές ομάδες και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να ενημερωθούν, να διαβάσουν, να προβληματιστούν, να ψυχαγωγηθούν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου καλεί τους γονείς των παιδιών να κλείσουν θέση στα ολιγομελή τμήματα, στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για κάθε παιδί που συμμετέχει.

* Η κράτηση θα πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:
1. Καλώντας στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης, 2352350127.
2. Στέλνοντας e-mail στο katerinam2@yahoo.gr και library@dion-olympos.gr.
3. Μέσω Messenger.

Οι εγγραφές ξεκινάνε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14  Οκτωβρίου, για τα εργαστήρια του μήνα Οκτωβρίου. (Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν και δεν έχουν προλάβει τις ημερομηνίες εγγραφής, θα εγγράφονται σε επόμενα εργαστήρια).

* Οι γονείς καλό θα είναι να μην εισέρχονται μέσα στο χώρο της Βιβλιοθήκης, στη διάρκεια των εργαστηρίων, για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο: «Καινούριος φίλος στη Βιβλιοθήκη» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 17:15 – 18:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης, για όσα παιδιά έχουν κλείσει θέση με τους παραπάνω τρόπους.

Το δεύτερο εργαστήριο με τίτλο: «Το τείχος της ελπίδας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στις 17:15 – 18:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης για όσα παιδιά έχουν κλείσει θέση με τους παραπάνω τρόπους.

Ας γίνει το βιβλίο το μέσο που θα θέσουμε νέους στόχους για τη ζωή μας και τον κόσμο μας!

Αλλάζω σελίδα
για μένα,
για σένα,
για τον κόσμο,
τον πλανήτη,
για όλους μας!

#forEBEr#17SDGS#NLGgoals#stivivliothiki