Μήνυμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών «Σπάμε την αλυσίδα της βίας»

Μήνυμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών «Σπάμε την αλυσίδα της βίας»

Στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το μήνυμα που πρέπει να βγει από όλους μας, ενιαία και χωρίς αστερίσκους και δεύτερες σκέψεις, είναι ένα: «Σπάμε την αλυσίδα της βίας».

Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική), πολλούς θύτες (συντρόφους, συζύγους, συγγενικά πρόσωπα κ.ά.) και ανησυχητικά μεγάλη συχνότητα, όσο και αν πολλά περιστατικά συγκαλύπτονται ή/και αποσιωπώνται… Το θύμα όμως είναι σταθερά ένα: η γυναίκα. Το λεγόμενο ‘άδύναμο φύλο’, που ωστόσο έχει καταφέρει πολλά στην κοινωνία, στην εργασία, στη ζωή της, αλλά δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί πλήρως από τον φόβο της βίας.

Οφείλουμε ως άτομα, μέλη της κοινωνίας, φορείς και πολιτεία να πάρουμε σαφή θέση. Να δηλώσουμε δυναμικά ότι ο κύκλος κάθε βίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα της βίας κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσει. Αυτό θα γίνει με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, το ενεργό ενδιαφέρον και τη σύμπραξη όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δίου-Ολύμπου (ΔΕΠΙΣ) σας προσκαλούν να ακολουθήσετε την σελίδα της Επιτροπής στο facebook στη διεύθυνση  https://www.facebook.com/depis.diou.olympou, όπου αναρτάται ενημερωτικό υλικό επικεντρωμένο στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ισότητας των φύλων και ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

.