Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου

Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου


Το Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, είναι αφιερωμένο στον φυσικό πλούτο και στην πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της Ελλάδας, του Ολύμπου.

Βρίσκεται στο Λιτόχωρο και αποτελεί την έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. 

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μία «εικονική ανάβαση» από τους πρόποδες ως τις ψηλότερες κορυφές του.

Η εικονική ανάβαση στον Όλυμπο, ολοκληρώνεται σε επτά θεματικές ενότητες, με πληθώρα πληροφοριών για το μυθικό βουνό, που αποτελεί έναν υπέροχο κόσμο φυσικής ομορφιάς, ιστορίας και μυθολογίας.

Εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές, και μία τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα, για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου, ανά υψομετρική ζώνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 23520 83000 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στη διεύθυνση necca.gov.gr

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου αποτελεί διάδοχο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (olympusfd.gr), εδρεύει στο Λιτόχωρο της Π.Ε. Πιερίας και υπάγεται στην Διεύθυνση Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Τομέας Α) της Γενικής Διεύθυνσης του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

.

  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ1
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ2
  • ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ3