Χορωδιακή συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων

Χορωδιακή συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων

Με μία μεγάλη χορωδιακή συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, κάτω από τον έναστρο ουρανό του Αυγούστου, συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα μουσικό ταξίδι σε δημοφιλή και διαχρονικά κομμάτια, ερμηνευμένα από τις δύο χορωδίες στον τόπο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία είχε γεννηθεί και ταφεί ο Ορφέας από τις Μούσες.

Τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αιγές” Βεργίνας διηύθυνε η Ελένη Αναγνώστου και τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Μέλη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς “Εμμανουήλ Κριαράς” παρουσίαζαν μεταξύ των ερμηνειών των χορωδιών ποιήματα του Πιεριέα συγγραφέα και ποιητή Θάνου Κόσυβα. Το πενταμελές σχήμα της Στέγης αποτελούνταν από τους Αγάθη Τζάρτζα, Χαράλαμπο Μπεκιαρόπουλο, Άννα Χασάπη, Φανή Τοπούζα και Διονυσία Κατσικούδη. Τις απαγγελίες συνόδευε ο μουσικός Παναγιώτης Μπόρας με μουσική στο πιάνο.

Η συναυλιακή συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δίου-Ολύμπου, Νικόλαου Λαμπονίκου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, Σταυρούλας Σδρόλια.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σχημάτων, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αιγές” Βεργίνας, Θεόδωρου Χριστοδούλου, του προέδρου της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, Παναγιώτη Χρυσικού, και της προέδρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών “Εμμανουήλ Κριαράς” Λεπτοκαρυάς, Διονυσίας Κατσικούδη.

Πολύτιμη ήταν η προληπτική παρουσία των εθελοντών διασωστών του Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κατιρτζή, που βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου σε κάθε εκδήλωση.

Ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι γεμάτο μουσική” του Δήμου Δίου-Ολύμπου συνεχίζεται με συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή, την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, με ελεύθερη είσοδο.

#συναυλία #χορωδία #συνάντηση #καλοκαίρι_γεμάτο_μουσική #Δήμος_Δίου_Ολύμπου #Πολιτιστικός_Σύλλογος_Αιγές_Βεργίνας #Δημοτική_Χορωδία_Λιτοχώρου #Ιωάννης_Σακελλαρίδης #Στέγη_Γραμμάτων_και_Τεχνών_Λεπτοκαρυάς #Εμμανουήλ_Κριαράς #Πιερία #dionolympus #piera #visitdion_olympus #visitDionOlympus