Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η 18η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας (video & photos)

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η 18η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας (video & photos)

.

Με τη συμμετοχή πολλών εκθετών πραγματοποιείται για 18η χρονιά η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας στο δημοτικό γήπεδο της Καρίτσας, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί, επαγγελματίες παραγωγοί, κατασκευαστές μηχανημάτων και καινοτόμων λύσεων αγροτικής τεχνολογίας, παρουσιάζουν την παραγωγή τους, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, συμμετέχοντας σε έναν δυναμικό διάλογο για τη βελτίωση των μεθόδων καλλιέργειας στον πρωτογενή τομέα.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΚΘΕΤΩΝ (κλικ για μεγέθυνση)

Την τελετή εγκαινίων της «Γιορτής του Αγρότη» τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς. 

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, υπογράμμισε την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της παρολύμπιας περιοχής και ευρύτερα της πιερικής γης και την ανάγκης περαιτέρω στήριξης των παραγωγών. Ευχαρίστησε παράλληλα τον υπουργό κ. Γεωργαντά για την συνεργασία και συνεχή υποστήριξή του στα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Δήμος, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα των αγροτών, π.χ. χρηματοδοτήσεις έργων, διαχείριση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, ενισχύσεις αγροτών, κ.λπ.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα εξαιτίας της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης που πλήττει την χώρα, η οποία εκτόξευσε το κόστος παραγωγής των αγροτών. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και οι βουλευτές Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, κ. Σάββας Χιονίδης και η κα Μπέττυ Σκούφα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς κατά το χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης των αγροτών, σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και ιδίως στην εύφορη γη της Πιερίας, που αποτελεί ενδεικτικά από τους πρώτους νομούς σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως το ακτινίδιο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το πρόγραμμα ζωντανής μουσικής, που ακολούθησε μετά την τελετή των εγκαινίων. 

Η «Γιορτή του Αγρότη» ολοκληρώνεται απόψε Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Οι πύλες ανοίγουν στις 5 το απόγευμα, με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ευχαριστούν θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση της έκθεσης.

.