Φεστιβάλ Ολύμπου

Φεστιβάλ Ολύμπου


Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας και ευρύτερα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών, με συνδιοργανωτές τον Δήμο μας και τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Επιμελητήριο Πιερίας.

Το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο του Πλαταμώνα, το Αρχαιολογικό Πάρκο των Λειβήθρων, το Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ο Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Παντελεήμονα, πλημμυρίζουν κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες θεατές, οι οποίοι απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, κάτω από τον Πιερικό ουρανό στους πρόποδες του μυθικού βουνού.

Παρουσιάζει ένα πραγματικά εντυπωσιακό και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με κορυφαία μουσικά σχήματα, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και ομιλίες αρχαιολογικού περιεχομένου, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει μία τιμώμενη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ολύμπου στη διεύθυνση www.festivalolympou.gr

 

Πρόγραμμα 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2020

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ