Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Το Δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφτηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Τον υφυπουργό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Κατά τη συζήτησή τους στο γραφείο του Δημάρχου, όπου παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θανάσης Καλαϊτζής, Δημήτρης Πατσιαρίκας, Στέργιος Φαρμάκης και Διονύσης Φόλιος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την πολύτιμη συνδρομή του σε μία πληθώρα θεμάτων, όπως στην μετεγκατάσταση του Α.Τ. Δίου-Ολύμπου σε νέο χώρο στο Λιτόχωρο, στάδιο καθοριστικό για την ανάπλαση της εισόδου στον Όλυμπο, από την οποία διέρχονται κάθε χρόνο πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης για την τροπολογία που έφερε σε Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων, που βρίσκονται εντός ρυμοτομικού σχεδίου στον οικισμό του Νέου Παντελεήμονα, επιλύοντας ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους του οικισμού επί δεκαετίες, καθώς και στη βοήθεια του υφυπουργού στον επανακαθορισμό της ζώνης αιγιαλού στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα.

Παράλληλα ο Δήμαρχος υπογράμμισε την σημαντική συνδρομή του υφυπουργού στις αποζημιώσεις όλων όσοι είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ειδικά για το θέμα των αποζημιώσεων ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως έχει πλέον οργανωθεί το κομμάτι της κρατικής αρωγής, προκειμένου να αποζημιώνονται άμεσα όσοι πλήττονται από ακραία φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Στη συνεχεία ο υφυπουργός επισκέφτηκε τον Πλαταμώνα, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής και μίλησε με επαγγελματίες της περιοχής.

Ακολούθησε ξενάγηση του υφυπουργού στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. Νωρίτερα μίλησε με καταστηματάρχες του Δίου και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με άτυπη συνάντηση, εκτός αρχικού σχεδιασμού, με τον πρόεδρο κ. Ηλία Γκρίνια και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού “ΠΕΣΚΟ” στην Κονταριώτισσα.

.