Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στην εξόδιο ακολουθία του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή

Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στην εξόδιο ακολουθία του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή

Σεβαστέ μας Καθηγητά,

Σήμερα, η γη του Δίου, η Πιερική γη που έκανες γνωστή στην οικουμένη, που ανέσκαψες βαθιά για να αναδείξεις τα χθόνια θεμέλια του πολιτισμού μας, ετοιμάζεται να σε αγκαλιάσει με στοργή.

Κι εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε πάνω σ’ αυτή τη γη ακούμε από χθες συγκλονισμένοι, όλα τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ανακοινώσεις προσωπικοτήτων και ψηφίσματα φορέων για την αναχώρησή σου στη “γη των Μακάρων”.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μίλησε “για τη σκαπάνη σου, που αποκάλυψε μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, για τη γλαφυρή διδασκαλία σου που ενέπνευσε αναρίθμητους φοιτητές, για την ανεξίτηλη παρακαταθήκη σου”.

H Υπουργός Πολιτισμού μιλάει από χθες, και επανέλαβε και τώρα, για “τη γεμάτη από κορυφαία επιτεύγματα στην επιστήμη της Αρχαιολογίας πορεία σου”.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για “το υψηλοτάτου επιπέδου ερευνητικό σου έργο που αφήνεις παρακαταθήκη στους μαθητές και συνεχιστές σου, ως Αρχαιολόγος διεθνούς κύρους και αναγνώρισης”.

Και στη μετριότητά μου, λαχαίνει σήμερα η τιμή να σε κατευοδώσω, ως ο Δήμαρχος των ανθρώπων και της γης που αγάπησες και ανέσκαψες για να βγάλεις πάλι στο ολύμπιο φως θεούς και ήρωες που γέννησαν το δυτικό πολιτισμό.

Σεβαστέ μας Καθηγητά,

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αντιπεριφερειάρχης και εμείς, σου υποσχόμαστε ότι θα συνεργαστούμε στενά με τους νέους ανθρώπους που σε διαδέχθηκαν, για να συνεχιστεί το μεγάλο έργο που επί δεκαετίες επιτέλεσες.

Εμείς και οι γενιές που θα ακολουθήσουν θα αναγνωρίζουμε εσαεί ότι ανέδειξες σε παγκόσμιο επίπεδο, με το πολυσχιδές και πρωτοπόρο έργο σου, τον αρχαιολογικό μας πλούτο, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Καλό σου ταξίδι.

photo

.