Ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

 

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων κι αποβλήτων αποστέλλει σε κάθε σπίτι ενημερωτικό υλικό. Εκεί μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις μορφές διαχείρισης αποβλήτων που μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας:

– μπλε κάδοι: ανακύκλωση όλων των γνωστών ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί)

– μπλε κώδωνες: γυάλινα μπουκάλια

– κάδοι για μεταχειρισμένα/άχρηστα ρούχα και παπούτσια

– ηλεκτρικές συσκευές-μπαταρίες

– κόκκινος κάδος: ανακύκλωση συσκευασιών φυτοφαρμάκων

– μετά από επικοινωνία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας (τηλ.: 2352350160) υπάρχει η δυνατότητα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων, οικοδομικών υλικών και πράσινων (δεματοποιημένων) οικιακού τύπου αποβλήτων.

Για κάθε πληροφορία επικοινωνείτε με την τεχνική υπηρεσία και τις τοπικές κοινότητες.

Η ανακύκλωση είναι μια διαδικασία ουσιαστική, εφόσον τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες και ακολουθούμε τις οδηγίες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν πεταχτούν ακατάλληλα υλικά ή/και κοινά απορρίμματα στους ειδικούς κάδους, πηγαίνει χαμένος ο κόπος πολλών συνειδητοποιημένων συμπολιτών μας. Η ανακύκλωση στον Δήμο μας είχε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τους περασμένους μήνες. Συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε όλοι με τον τρόπο μας, προχωράμε την προστασία του περιβάλλοντος στο επόμενο επίπεδο.

 

Αντιδημαρχία Καθαριότητας
Επιτροπή Διαχείρισης Ανακύκλωσης
Δήμος Δίου-Ολύμπου