Σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

Σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

.

Ζητήματα που αφορούν στον τρόπο κατανομής και χρήσης των χώρων που παραχωρούνται από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου στα πολιτικά κόμματα, τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, τους συνδυασμούς υποψηφίων και τις επιτροπές υποστήριξης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 συζητήθηκαν στη σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Στη σύσκεψη, την οποία συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Ουρανία Κατσαμάκα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν για τα όσα προβλέπονται βάσει της σχετικής νομοθεσίας αναφορικά με τους τρόπους προεκλογικής προβολής και των κανόνων δεοντολογίας που τη διέπουν, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θέσουν και τα ερωτήματά τους. Αναφορικά με τη διεξαγωγή ομιλιών σε κοινόχρηστους χώρους υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να υποβάλλονται σχετικά αιτήματα στον Δήμο και στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Στo πρακτικό της σύσκεψης, που υπέγραψαν στο τέλος της οι εκπρόσωποι των κομμάτων, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής και τήρησης των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος.

Η σύσκεψη έκλεισε με την ευχή της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η προεκλογική περίοδος να χαρακτηριστεί από ήπιο κλίμα και πολιτικό πολιτισμό και με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα συνεισφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και βάσει των εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνημμένα αρχεία