Αποκριά και Κούλουμα στον Όλυμπο

Αποκριά και Κούλουμα στον Όλυμπο

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΠΑΔΔΟ) μαζί με πολιτιστικούς και ορειβατικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου σας προσκαλούν να γιορτάσετε τις Αποκριές και τα Κούλουμα στον Όλυμπο!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

20:30 Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην κεντρική λεωφόρο του Λιτοχώρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

15:00 Παρέλαση μαθητών-καρναβαλιστών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Λιτοχώρου στην κεντρική λεωφόρο. Ακολουθεί παιδικό πάρτι στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου με συνοδεία μουσικής και ανιματέρ.

ΑΠΟΚΡΙΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΟΝ

Από τις 20:00: Κάψιμο των «Φανών» στο σημείο του «Αλεξικέραυνου» και στον «Παληογιάννη».

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Από τις 20:00: Άναμμα των κέδρων στις γειτονιές του Λιτοχώρου.

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Από τις 20:00: Άναμμα κέδρων με μουσική στην πλατεία της Λεπτοκαρυάς. Συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ορφέας» Λεπτοκαρυάς με την υποστήριξη της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς.

ΣΚΟΤΙΝΑ

18:30 Άναμμα της «Τσαγκάλας» συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Δημοτικό Σχολείο Σκοτίνας. Οργανώνει η Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

19:00 Άναμμα της «Τσαγκάλας» στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

17:30 Η παρέλαση των καρναβαλιστών στον κεντρικό δρόμο υπόσχεται την απόλυτα αποκριάτικη ατμόσφαιρα.
19:30 Άναμμα της «Τσαγκάλας» στον χώρο πίσω από την εκκλησία, υπό τους ήχους μουσικής από dj. Οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ | ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΡΟΝΤΟΥ

12:00 Κούλουμα από τον ΕΟΣ Βροντούς στους Αγίους Αποστόλους με πέταγμα χαρταετού και δωρεάν φασολάδα στο αναψυκτήριο-γραφείο του Συλλόγου.

ΔΙΟΝ

18:00 Πέταγμα του Αερόστατου στην κεντρική πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δίου «Ολύμπιος Ζευς».

ΚΑΡΙΤΣΑ

11:00 Απολαύστε τα Κούλουμα στον Άγιο Βασίλειο με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων (φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ταραμά). Οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας «Όλυμπος».

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

10:00 Παραδοσιακά κούλουμα με μουσική στην πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ορφέα» Λεπτοκαρυάς και των χορευτικών τμημάτων της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς.
16:00 Μεγάλη παρέλαση Καρναβαλιστών στον πεζόδρομο της Λεπτοκαρυάς.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

11:00 Κούλουμα με σαρδέλες, φασολάδα, λαγάνα και μπουφέ με συνοδεία μουσικής στην πλατεία της Κοινότητας. Οργανώνει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Παντελεήμονα.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

1:00 Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και χαλβά δίπλα στην Εκκλησία. Οργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ

11:00 Διασκέδαση των παιδιών με ανιματέρ στο κέντρο της Κοινότητας.
13:30 Προσφορά φασολάδας & σαρακοστιανών εδεσμάτων.
15:00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και του τμήματος Hip-Hop!
18:00 Άναμμα της «Τσαγκάλας».Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πόρων.

.