Η Ολυμπία Δαδούλη εκλέχτηκε νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Με απόφαση του Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής. Εξελέγησαν τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Η Ολυμπία Δαδούλη εκλέχτηκε νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Με απόφαση του Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής. Εξελέγησαν τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

.

Στην ειδική συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με προεδρεύοντα τον πρώτο σε ψήφους εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο, Κωνσταντίνο Κουριάτη.

Με ευρεία πλειοψηφία εκλέχτηκε με φανερή ψηφοφορία, νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου η δημοτική σύμβουλος Ολυμπία Δαδούλη, μετά την σχετική πρόταση που κατέθεσε στο Σώμα, ο Δήμαρχος και επικεφαλής της διοικούσας παράταξης «ΣΥΝθεση», Βαγγέλης Γερολιόλιος. Η κα Δαδούλη αναλαμβάνει χρέη προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έως και τις 30 Ιουνίου 2026, μετά την λήξη της θητείας της πρώην προέδρου, κας Ουρανίας Κατσαμάκα στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο κ. Σταύρος Χαρέλας εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης «Προοπτική για τον Δημό-τη», ενώ γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε η κα Αναστασία Τηλεγράφου, επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού, «Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου».

Κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος, κ. Γερολιόλιος, σημείωσε πως «το μόνο που αξιολογείται στο τέλος μιας διαδρομής είναι το απτό αποτέλεσμα, που δεν έχει να κάνει μόνο στο τι θα επιτευχθεί στην πολιτική διαδρομή (έργο, δρόμοι, υποδομές, παραγωγή πολιτισμού, κ.α.) αλλά και στο τρόπο που θα συμπεριφερθεί το σύνολο του σώματος και καθένας μεμονωμένα. Στόχος είναι η σύνθεση των θετικών προτάσεων για να πάει ο Δήμος, στο σύνολό του, ένα βήμα παραπάνω».

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Δαδούλη, υπογράμμισε τη δέσμευσή της να υπηρετήσει θεσμικά τον ρόλο της με τον καλύτερο τρόπο, τηρώντας το νόμο και τις σχετικές διατάξεις, με κύριο μέλημα το καλό του Δήμου, ως πρόεδρος κοινής αποδοχής.

Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία από 1η Ιανουαρίου 2024 αντικατέστησε και περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, που απαρτίζεται συνολικά από επτά μέλη.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από τον Δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Καλαϊτζής.

Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εκλέχτηκαν:
Από τον συνδυασμό «ΣΥΝθεση» οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Πούλιος, Απόστολος Τζόβας, Δημήτρης Πατσιαρίκας και Αστέριος Τζήμας.
Από τον συνδυασμό «Προοπτική για τον Δημό-τη» οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αστέριος Πατρής και Αντώνης Τζίκας.

Ανακοινώθηκε επίσης την 1η Ιανουαρίου 2024 η απόφαση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, στην οποία ορίζονται οι νέοι αντιδήμαρχοι για το χρονικό διάστημα από 01/01/2024 έως και 31/12/2024.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι:

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου: Απόστολος Τζόβας, καθ’ ύλην αρμόδιος, μεταξύ άλλων για θέματα αθλητισμού και εποπτείας του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Δίου: Αθανάσιος Καλαϊτζής, καθ’ ύλην αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για θέματα άρδευσης και πρωτογενούς τομέα.

Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου: Σοφία Ζουρζούρα, καθ’ ύλην αρμόδια, μεταξύ άλλων, για θέματα τουρισμού, παιδείας, διά βίου μάθησης και δημοτικών παιδικών σταθμών.

Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, περιβάλλοντος και πολεοδομίας, ηλεκτροφωτισμού και διαχείρισης υλικών και οχημάτων: Κωνσταντίνος Κουριάτης.

Αντιδήμαρχος καθαριότητας, διαχείρισης πρασίνου, προγραμματισμού και ανάπτυξης: Δημήτριος Πατσιαρίκας.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και αδέσποτων ζώων συντροφιάς: Ιωάννης Πούλιος.

Αντιδήμαρχος πολιτισμού, λαϊκών αγορών, Κ.Ε.Π. και κοινωνικής προστασίας: Αστέριος Τζήμας.

Αντιδήμαρχος για θέματα δημοτικής περιουσίας και κτηματολογίου: Βασίλειος Βροχαρίδης.

Αναπληρωτής του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, ορίστηκε με απόφαση του, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δίου, Θανάσης Καλαϊτζής.