Η Δημοτική Χορωδία Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» & η Χορωδία “Ολύμπιες Φωνές” Νέων Πόρων-Πλαταμώνα στην επετειακή συναυλία «200 χρόνια Φιλική Εταιρεία»

Η Δημοτική Χορωδία Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» & η Χορωδία “Ολύμπιες Φωνές” Νέων Πόρων-Πλαταμώνα στην επετειακή συναυλία «200 χρόνια Φιλική Εταιρεία»

Μία διοργάνωση της Χορωδίας της Εταιρίας Πιερικών Μελετών “Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης”

Το μουσικό-ιστορικό και λαογραφικό αφιέρωμα για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2014 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων της παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, προβάλει απόψε Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στις 11 το βράδυ η ΔΙΟΝ τηλεόραση.

Ένα σημαντικό έργο, πάντα επίκαιρο ιδιαίτερα εφέτος, την επετειακή χρονιά των εκδηλώσεων των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, το τηλεοπτικό δίκτυο ΔΙΟΝ Τ/Ο δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το αφιέρωμα το οποίο με τις προ επταετίας παρουσιάσεις του και σε άλλες συμβολικές περιοχές της χώρας, έτυχε των ευμενέστερων σχολίων και την αποδοχή όλων.

Το αφιέρωμα, ένα ακόμα δημιούργημα μοναδικής αξίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών – Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, διανθίστηκε από τέσσερις χορωδίες, από απαγγελίες και αφηγηματικό λόγο, καθώς και ακούσματα του παραδοσιακού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το χορωδιακό μέρος της εκδήλωσης το συγκροτούν οι χορωδίες Εστίας Πιερίδων Μουσών, Δημοτική Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», fons musicalis Αιγινίου και «Ολύμπιες Φωνές» του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Πόρων-Πλαταμώνα.

Ορχήστρα είκοσι ενός μελών και οι σολίστες Μαρία Δραγασιά, Γεώργιος Ανδρικόπουλος και Ηλίας Παπάζογλου συμπληρώνουν το μουσικό μέρος της εκδήλωσης της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.

Τα ποιήματα απαγγέλει ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ στην αφήγηση των ιστορικών κειμένων και στην παρουσίαση της εκδήλωσης είναι ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Σημαντική επίσης η συμβολή του Εθνολόγου και Ιστορικού Θεόδωρου Ζαπουνίδη στην συγγραφή των κειμένων.

.
.