Ενημερωτική εκδήλωση για την ψυχική & διατροφική ενδυνάμωση των αθλητών στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα

Ενημερωτική εκδήλωση για την ψυχική & διατροφική ενδυνάμωση των αθλητών στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα

Ενημερωτική εκδήλωση για την ψυχική και διατροφική ενδυνάμωση των αθλητών, τη διαχείριση άγχους και τις βασικές αρχές διατροφής διοργανώθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα από τον Αθλητικό Σύλλογο ΓΑΣ Βαφύρας, με την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Ρίντου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πότε το άγχος αποτελεί πρόβλημα και τους τρόπους διαχείρισής του, σε γνωστικά λάθη, τεχνικές διαχείρισης άγχους, ενώ έδωσε σχετικές συμβουλές προς τους γονείς. Η διατροφολόγος Έφη Στέφου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σωματική ανάπτυξη, την ισορροπημένη διατροφή και τις βασικές αρχές διατροφής, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τη σωστή διατροφή συγκεκριμένα των παιδιών.

Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δίου, Θανάσης Καλαϊτζής, ο οποίος πρέσεφερε στις ομιλήτριες ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του Ελβετού φωτογράφου Φρεντερίκ Μπουασονά, ο οποίος αποτύπωσε φωτογραφικά την πρώτη ανάβαση στο Μύτικα το 1913, με τον λιτοχωρίτη οδηγό βουνού Χρήστο Κάκαλο.