ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου

* Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος.

* Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγη ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βροχαρίδης.

* Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε Αντιδημάρχων της πρώτης Δημοτικής Περιόδου.

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου καθώς επίσης η Οικονομική Επιτροπήκαι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αναδείχθηκαν με τις σχετικές εκλογικές διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, κατά τη διάρκεια Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, προεδρεύοντος του πλειοψηφίσαντος Δημοτικού Συμβούλου, κ. Αθανάσιου Καλαϊτζή, άρχισε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και πραγματοποιήθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς. Αντιπρόεδρος εξελέγη η κ. Ολυμπία Δαδούλη ενώ Γραμματέας εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Τζίκας.

Στη συνέχεια, το Προεδρείο και ο νέος Πρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους και προχώρησαν στις δύο επόμενες διαδικασίες για την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Μετά το πέρας των διαδικασιών αυτών, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς, Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή θα είναι ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ.Ευάγγελος Γερολιόλιος. ενώ μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν οι κύριοι ΑθανάσιοςΚαλαϊτζής, ΚωνσταντίνοςΚουριάτης, ΔημήτρηςΠατσιαρίκας, Νίκος Λαμπονίκος, Ιωάννης Πούλιος και Πέτρος Κιάφας.

Στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος είναι ο κ.Βασίλης Βροχαρίδης, ενώ μέλη τής Επιτροπής είναι οι ΣοφίαΖουρζούρα, ΓιώργοςΚαραλής, ΟυρανίαΚατσαμάκα, ΒασιλικήΚουρινιώτη, ΑστέριοςΧονδρόπουλος και ΣοφίαΝούλα.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, ανακοίνωσε ότι οι Αντιδήμαρχοι, για την πρώτη δημοτική περίοδο, θα είναι οι κύριοι ΑθανάσιοςΚαλαϊτζής, ΚωνσταντίνοςΚουριάτης, ΒασίληςΒροχαρίδης, η κυρία ΣοφίαΖουρζούρα και ο κ. ΓιώργοςΚαραλής».

Επίσης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. ΕυάγγελοςΓερολιόλιος, «την επόμενη περίοδο, άμεσα, θα προχωρήσουμε στη σύνθεση των Επιτροπών και των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιχειρήσεων του Δήμου στον οποίο θα προσπαθήσουμε να βρούμε, επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά, πλατιά, δημοκρατική συναίνεση.

Τέλος, να ευχηθώ σ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε μια παραγωγική, γόνιμη και συνθετική περίοδο».