1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής & Κυπριακής Κουζίνας “Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών – Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου”

1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής & Κυπριακής Κουζίνας “Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών – Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου”

To 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής και Κυπριακής Κουζίνας με τίτλο “Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών – Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στο Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς στη Λεπτοκαρυά (ώρα 18:00) με δωρεάν είσοδο.

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της ομάδας μαγειρικής σε Ελλάδα και Κύπρο “Μαγειρεύοντας με την Κλειώ” της Κλειώς Σωκράτους – Καλαμπάκα και της κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα “Olympus Cultural Routes” και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γενικού Προξενείου Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. 

  • Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ομάδες μαγειρικής και επώνυμοι Σεφ μαγειρικής από την περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και την Κύπρο. 
  • Ομάδα 50 γυναικών από τα χωριά του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με μεράκι και αγάπη για την μαγειρική, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στις τοπικές γεύσεις. 
  • Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η αρχαιολόγος Ιωάννα Βασιλειάδου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον αρχαίο κόσμο της μαγειρικής, βάσει των ευρημάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της κουζίνας στο πέρασμα των χιλιετιών. 
  • Για την παραδοσιακή κουζίνα της Κύπρου θα μιλήσει η Ελίζα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό. 
  • Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος Λεμεσού “Διόνυσος” και παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Ολύμπου θα παρουσιάσει η χορευτική ομάδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Παλαιού Παντελεήμονα “Πολιτιστικές Διαδρομές Ολύμπου”.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 (19:00)

Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ και οργάνωση κυπριακής μουσικοχορευτικής βραδιά στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου

  • Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 (20:30)

Ελληνοκυπριακό γλέντι με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.