16ος “OLYMPUS MARATHON”: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

16ος “OLYMPUS MARATHON”: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Κορυφαίοι αθλητές από όλον τον κόσμο, κατέφθασαν ήδη στο Λιτόχωρο, για να λάβουν μέρος στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του Ολύμπου, τον “16ο  Olympus Marathon”, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ο Olympus Marathon είναι ο μοναδικός αγώνας παγκοσμίως, ο οποίος  συµµετέχει, για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, της σειράς Skyrunning World Series της Sky Classic, ανταποκρινόμενος επάξια στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων αγώνων του κόσμου.  

 

Ο νικητής του 15ου Olympus Marathon, Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Μεγάλα ονόματα του ορεινού τρεξίματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τη μοναδική φυσική ομορφιά του μυθικού βουνού, την απίστευτη ενέργειά του και ταυτόχρονα να “συναντηθούν” με την ιστορία του.

Ο περσινός νικητής του Olympus Marathon Δημήτρης Θεοδωρακάκος, θα βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην εκκίνηση αγώνα, μαζί με τον τρίτο νικητή Δημήτρη Σελέτη, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη οι  Ζησιμόπουλος Φώτης, Παγουνάδης Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Κώστας, Μπίκα Δήμητρα, CeKoska Katarzina, Τσαλοκώστα Δήμητρα, Βασιλάτου Ανδριάννα και πολλοί άλλοι αθλητές από όλη την Ελλάδα. 

Η Lina El Kott Helander από τη Σουηδία, που κατέλαβε πέρυσι την 1η θέση και η  δίδυμη αδελφή της Sanna El Kott Helander που τερμάτισε δεύτερη στις γυναίκες, θα δοκιμάσουν για άλλη μια φορά τις αντοχές τους στις κορυφές του Ολύμπου. Εδώ θα βρίσκεται και ο 1ος νικητής του “Madeira Skyrace 2019”, ο Ισπανός Pere Aurell Bove, αλλά και η κάτοχος του γυναικείου ρεκόρ διαδρομής (5.18.20 το 2017) Ragna Debats. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

 

Η Lina El Kott από τη Σουηδία τερμάτισε πέρυσι πρώτη στις γυναίκες

 

Ο 1ος νικητής του “Madeira Skyrace 2019”, ο Ισπανός Pere Aurell Bove

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο Olympus Marathon είναι ένα τριήμερο αθλητικό γεγονός, με παράλληλους αγώνες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Την αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 ο “Olympus Vertical” (4,3 χλμ), θα ακολουθήσουν το Σάββατο 29 Ιουνίου ο “Olympus Ulta” (71 χλμ), ο “Olympus Marathon” (44χλμ) και οι παιδικοί αγώνες. Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες  “Melindra Trail” (5 χλμ) και “Κόψη των Αετών” (14χλμ)  αγώνας προς τιµήν του ∆ηµήτρη Μπουντόλα, ενός από τους καλύτερους Έλληνες ορειβάτες, με διεθνή αναγνώριση, που αγάπησε όσο λίγοι τον Όλυμπο. Έχασε πρόωρα τη ζωή του στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο 6.400μ. στις 22 Οκτωβρίου 1985, σε ηλικία μόλις 32 ετών, συμμετέχοντας στην πρώτη ελληνική αποστολή, για την κατάκτηση της κορυφής Annapurna South.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Η διαδρομή του Olympus Marathon, ακολουθεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου, ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου, για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, τον Δία. Ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο, φθάνει στα 2780 μέτρα περνώντας από το “θρόνο του Δία” και ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα του Olympus Marathon