16Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

16Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανοίγει τις πύλες της η 16η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη – Κριτσμάς), η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας,  με συνδιοργανωτές τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και με τη συνεργασία συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Η Γιορτή του Αγρότη είναι ένας σημαντικός θεσμός, ο οποίος συμβάλει στην προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πιερίας και ταυτόχρονα αποτελεί τόπο συνάντησης των επαγγελματιών της αγροτικής οικονομίας, με τους εμπόρους και τους καταναλωτές, με στόχο την επίτευξη καλύτερων εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους.
Στη διήμερη εκθεσιακή διοργάνωση παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία αγροτικών – κτηνοτροφικών εφοδίων, πολλαπλασιαστικού υλικού και εξοπλισμού, παραγωγοί οι οποίοι μεταποιούν, τυποποιούν ή εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, καθώς και εκείνοι που ασχολούνται με τον τομέα της οικοτεχνίας.
Ταυτόχρονα, οι εκθέτες επιτυγχάνουν τη δυναμική προώθηση των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους χονδρικού και λιανικού εμπορίου, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά τους κα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Παράλληλα, όμως, είναι και μία γιορτή ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα εξαιρετικά προϊόντα της Πιερικής γης, αλλά και να παρακολουθήσουν τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με τον Κώστα Σαφέτη και την ορχήστρα του, ενώ τον συνοδεύει στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Πλακίας. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, τη βραδιά ανοίγει ο μαέστρος Νίκος Πατρής, με παραδοσιακά τραγούδια από τους Στέλλα Παπαναστάση και Κωσταντίνο Καζακλάρη και τον Μανώλη Τσαπάρη στο κλαρίνο.
Επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Δίου, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ τη βραδιά θα κλείσει με λαϊκά τραγούδια η Χριστίνα Μαραγκόζη.
«Η Γιορτή του Αγρότη, η οποία διοργανώνεται για 16η χρονιά, συνεχώς ενδυναμώνεται και αποτελεί πηγή ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον αγροτικό κόσμο. Ταυτόχρονα, όμως, συμβάλει στην προώθηση και προβολή των προϊόντων του τόπου μας, ενισχύοντας τη σύνδεση της αγροτικής οικονομίας με τον τουρισμό», τονίζει ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος.