ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ…Ο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ…Ο ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

Το χρονίζων ζήτημα της Επέκτασης του Πολεοδομικού Σχεδίου, που ταλαιπωρεί τους Πλαταμωνίτες για δεκαετίες, με προσωπική επιμέλεια του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, οδεύει πλέον προς οριστική επίλυση.

Την Πέμπτη, 31-1-2019, συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Πιερίας και γνωμοδότησε θετικά για τη συνέχιση της μελέτης Επέκτασης Σχεδίου του Πλαταμώνα. Θα ακολουθήσει η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με το γραφείο μελετών, για την ολοκλήρωση της μελέτης, ύστερα από τη λήψη εγκριτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης και της Αναθεώρησης του Σχεδίου (προ του 1965), σε συνδυασμό με την κατασκευή του Έργου Προστασίας των Ακτών από τη Διάβρωση, την Αποπεράτωση του Αποχετευτικού Δικτύου, την Αντικατάσταση των Αγωγών Ύδρευσης και τις Αναπλάσεις που θα ακολουθήσουν, ο Πλαταμώνας αλλάζει σελίδα.

Έτσι, το κοσμοπολίτικο θέρετρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Κάστρου και τόσο λατρεύεται, θα ανακτήσει την αίγλη του και θα αποτελεί, πλέον, έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.