ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΜΕ «ΟΔΗΓΟ» ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΜΕ «ΟΔΗΓΟ» ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ

Ένα μουσικό πρόγραμμα, με τη μορφή ραδιοφωνικής εκπομπής, απόλαυσαν οι θεατές – ακροατές, στην εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου, με μουσικές επιλογές του Λευτέρη Κογκαλίδη. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Λέλα Βλαχοπούλου – Γιάννακα, εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού.

Ο δημοφιλής και έμπειρος μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης  «ταξίδεψε» το κοινό στην ελληνική και ξένη μουσική, με μουσικές συνθέσεις σχετικές με το φεγγάρι, που επέλεξε από την προσωπική του δισκοθήκη.

Η νύχτα ραδιοφώνου περιελάμβανε ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα, ανοιχτό στο κοινό, με γνωστές δημιουργίες, όπως το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» με τη Νάνα Μούσχουρη και το «Fly Μe Τo Τhe Μoon» του Φρανκ Σινάτρα, με τον έμπειρο παραγωγό και παρουσιαστή να προαναγγέλλει από μικροφώνου στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα των τραγουδιών, δημιουργώντας μία ατμοσφαιρική βραδιά, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Δίου  – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, που τον συνδέει παλιά φιλία με τον Λευτέρη Κογκαλίδη, αναφερόμενος στη μακρά διαδρομή του στη ραδιοτηλεόραση. Υπενθύμισε στο κοινό τη ραδιοφωνική συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει ο Λιτοχωρίτης ορειβάτης – αναρριχητής Δημήτρης Μπουντόλας, μετά το τραγικό ατύχημα του 1979 στον Όλυμπο, λίγα χρόνια πριν χαθεί στα Ιμαλάια, στην προσπάθειά του για την κατάκτηση της κορυφής. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «η συνέντευξη αποτελεί τη μοναδική ηχητική καταγραφή της φωνής του Δημήτρη Μπουντόλα και αποτελεί πολύτιμο αρχειακό και ιστορικό υλικό του Δήμου μας».

Στη συνέχεια, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου τίμησε τον Λευτέρη Κογκαλίδη για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Την τιμητική πλακέτα απένειμε, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, η Μαρκέλλα Μπουντόλα – Αλεξίου, αδελφή του αδικοχαμένου.