ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 510.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 510.ΟΟΟ ΕΥΡΩ  ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Από  την έναρξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου βρέθηκε για ακόμη μια φορά, στο επίκεντρο επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Το πλήθος και το εύρος των καταστροφών στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Δίου, σε συνδυασμό με τις προγενέστερες βλάβες, επέβαλε τη λήψη μέτρων και την αναζήτηση οικονομικών πόρων για την άμεση αποκατάστασή τους, σε μια δύσκολη  για την χώρα και για τον Δήμο μας περίοδο.

Στην πρόκληση αυτή, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου υπέβαλε το, υπ’ αριθμ. πρωτ. 3815/10-3-2020, αίτημα ενίσχυσης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Κατεπείγον έργο αποκατάστασης βλαβών οδικών δικτύων και συνοδών κατασκευών στην  Δ.Ε. ΔΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 510.000 €, αξιοποιώντας την υποδομή που μας παρείχε προγενέστερη μελέτη, η οποία επικαιροποιήθηκε, με την προσθήκη της Κοινότητας του Δίου.

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος σε όλες τις Κοινότητες της Δ.Ε. Δίου, με έμφαση στα διαβρωμένα από τις βροχοπτώσεις τμήματα οδοποιίας και τις συνοδές κατασκευές.

Στο αίτημα αυτό, το Υπουργείο Υποδομών ανταποκρίθηκε θετικά, επιχορηγώντας τον Δήμο μας με το σύνολο του αιτούμενου ποσού,  510.000 € και πλέον η μελέτη οδηγείται σε δημοπράτηση,  με σκοπό την περάτωση του έργου εντός του τρέχοντος έτους.

Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε δημόσια, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ιδιαίτερα τον υπουργό, κ. Κ. Καραμανλή, για την άμεση ανταπόκρισή του.

Οφείλουμε, επίσης, να τονίσουμε την σημαντική συνεισφορά, στην επιτυχή έκβαση του αιτήματός μας, των βουλευτών της ΝΔ Πιερίας, κ.κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες του Δήμου μας, που εν μέσω πιεστικών συνθηκών ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία, στη σύνταξη της σχετικής μελέτης.