Δραστηριότητες

Δραστηριότητες


Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου αποτελεί έναν προορισμό, τον οποίο μπορεί να επισκεφθεί κανείς κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ένας τόπος που συνδυάζει, ορεινό, ορειβατικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, θαλάσσιο, αλλά και γαστρονομικό τουρισμό.

Εκτός από τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, μουσεία, γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει μέρος και να απολαύσει πληθώρα άλλων χειμερινών και θαλάσσιων σπορ.

Ο Όλυμπος δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσει κανείς αυτό το μνημείο της φύσης και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές δραστηριότητες.
Για όσους λατρεύουν την ένταση και «φλερτάρουν» με την περιπέτεια, μπορούν να λάβουν μέρος σε δυναμικά σπορ, που ανεβάζουν στα ύψη την αδρεναλίνη και προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες. Για όσους επισκέπτες θέλουν να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος του Ολύμπου οι περιηγήσεις, πεζοπορίες και μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων, θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτόν τον μαγικό τόπο, πλούσιο σε μύθους, παραδόσεις και ιστορία.

Οι απέραντες ακτές του Θερμαϊκού, επίσης, προσφέρουν ποικιλία θαλασσίων αθλημάτων.

Και για τους λάτρεις της γευσιγνωσίας, τα τοπικά εδέσματα, προϊόντα και βότανα του τόπου μας και του Ολύμπου, δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

photo: Visit Dion-Olympus