Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Όλυμπο και τα Πιέρια (Τετάρτη 26/07 ώρα 8 το πρωί έως και Πέμπτη 27/07 ώρα 8 το ΠΡΩΙ) για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Όλυμπο και τα Πιέρια (Τετάρτη 26/07 ώρα 8 το πρωί έως και Πέμπτη 27/07 ώρα 8 το ΠΡΩΙ) για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών

Μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, στο πλαίσιο πρόληψης για την αντιμετώπιση του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα:

Από τις 8 το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2023 έως και τις 8 το ΠΡΩΙ της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων στις παρακάτω θέσεις στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και Πιερίων:

* Ορεινός όγκος Παλαιών Πόρων και Παλαιού Παντελεήμονα
* από Λιτόχωρο προς Μοναστήρι Αγίου Διονυσίου (Μετόχι) και Πριόνια
* στην τοποθεσία Μύλοι Λιτοχώρου
* στην περιοχή του Δίον προς Κορομηλιά (Ρέμα Ορλιά)
* στην Αγία Τριάδα Βροντούς προ θέση Κρεββάτια – Αγία Κόρη – ρέμα Αράπη
* από Αγιάννη Λιτοχώρου προς θέση Σκανταλιάρα
* από τον οικισμό Άνω Μηλιάς προς Καταφύγιο Άνω Μηλιάς στα Πιέρια.

Επίσης στα πλαίσια ενδυνάμωσης του μηχανισμού δασοπροστασίας, προτείνονται οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από τις εθελοντικές οργανώσεις της Γ.Γ.Π.Π. στην επιτήρηση των δασών και δασικών εκτάσεων, ως εξής:

Α. Δήμος Δίου – Ολύμπου Επιτήρηση – περιπολία με όχημα στην περιοχή Βροντού (Άγιοι Απόστολοι) – Δίον (Κορομηλιά – Ρέμα Ορλιά) από 12:00 – 18:00.
Β. Δήμος Κατερίνης: Επιτήρηση – περιπολία με όχημα στην περιοχή Άνω Μηλιά προς Αβδέλα και Πέντε Πύργους και από Ρητίνη προς Σαρακατσάνα από 12:00 – 18:00.
Γ. Δήμος Πύδνας – Κολινδρού Επιτήρηση – περιπολία με όχημα στην περιοχή Ρυάκια θέση Πουρνιά και Παλιά Ελαφίνα από από 12:00 – 18:00.

Σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς και για την άμεση αναγγελία του συμβάντος η επικοινωνία να πραγματοποιείται τηλεφωνικά στο 199 (Π.Υ. Κατερίνης) ή στο 2352081199 (Π.Υ. Λιτοχώρου).