ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 16ο OLYMPUS MARATHON

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 16ο OLYMPUS MARATHON

Περισσότεροι από 2.500 αθλητές θα συμμετάσχουν στους 7 αγώνες της 16ης διοργάνωσης του  Olympus Marathon 2019, ενώ εφέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών των ξένων χωρών, καθώς θα λάβουν μέρος πάνω από 120 αθλητές από 38 χώρες.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στο κατάστημα Runner Store στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν την ιστορική διαδρομή του αγώνα, αλλά και τη φιλοσοφία του.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Ολύμπου  διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου– Ολύμπου.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Olympus Marathon Αριστείδης Νίκας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, Δημήτρης Γεωργούλης, ο δημοσιογράφος και δρομέας Παντελής Καψής, ο πρωταθλητής ορεινού τρεξίματος Γιώργος Διαλεκτός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Πάνος Παναγιωτίδης από την εταιρεία Runner Store. 

Τη διεθνή ακτινοβολία του αγώνα αποδεικνύει το γεγονός ότι είναι o ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ελληνικός αγώνας, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Migu Run Skyrunner World Series 2019,  ανταποκρινόμενος επάξια στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων αγώνων του κόσμου. Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μέρος ο νικητής του Sky Extra Man 2018 και 1ος νικητής στο Madeira Skyrace 2019, ο Ισπανός Pere Aurell Bove. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι Θεοδωρακάκος Δημήτρης, Σελέτης Δημήτρης, Ζησιμόπουλος Φώτης, Παγουνάδης Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Κώστας, Μπίκα Δήμητρα, CeKoska Katarzina, Τσαλοκώστα Δήμητρα, Βασιλάτου Ανδριάννα. 

Την αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 ο Olympus Vertical (4,3 χλμ), θα ακολουθήσουν το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Olympus Ulta (70 χλμ), ο Olympus Marathon (44χλμ) και οι παιδικοί αγώνες. Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες  “Κόψη των Αετών” (14χλμ) και Melindra Trail (5 χλμ).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα του Olympus Marathon