ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α΄
Διάρκεια: 1 ώρα
Υψομ. Διαφορά: 268 μ.
Διαδρομή δύσκολη-επικίνδυνη
Μήκος: 1,5 χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α΄
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ (Κατ. « Γιόσος Αποστολίδης» & «Χρήστος Κάκκαλος») – ΛΟΥΚΙ – ΜΥΤΙΚΑΣ
Από το Οροπέδιο των Μουσών και συγκεκριμένα από τα καταφύγια «Γιόσος Αποστολίδης»(2700 μ. ) και «Χρήστος Κάκκαλος» (2650 μ.) συνεχίζουμε την πορεία μας προς τις ψηλές κορυφές. Το μονοπάτι ξεκινάει από τα δύο καταφύγια.

Αφού αφήσουμε στα δεξιά μας τις «Πόρτες», συνεχίζουμε την πορεία μας περνώντας κάτω ακριβώς από το «Στεφάνι» και φθάνουμε στο διάσελο ανάμεσα στις δύο κορυφές. Στο σημείο αυτό, αριστερά και μπροστά μας έχουμε το «Μύτικα» και δεξιά μας το «Στεφάνι».

Ακολουθούμε τα κόκκινα βέλη πάνω στο βράχο που μας οδηγούν μέσα από το «Λούκι» προς τον «Μύτικα» σε 30 με 40 λεπτά περίπου. Η διαδρομή είναι δύσκολη μέσα στο «Λούκι» και συχνά επικίνδυνη λόγω κατολισθήσεων.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β΄
Διάρκεια: ½ ώρα
Υψομ. Διαφορά: 153 μ.
Διαδρομή εύκολη
Μήκος: 1 χλμ
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ (Κατ. « Γιόσος Αποστολίδης» & «Χρήστος Κάκκαλος») – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΤΟΥΜΠΑ
Πολύ εύκολες είναι οι διαδρομές από τον «Γιόσος Αποστολίδης» προς τις κορυφές «Προφήτης Ηλίας» (2803 μ. ) και «Τούμπα» (2801 μ.). Απαιτούνται μόνο 10΄με 15΄ για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τον κάμπο της Πιερίας και τα «Καζάνια» αντίστοιχα. Αξίζει να προσκυνήσουμε και το ψηλότερο ξωκκλήσι των Βαλκανίων, τον Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην ομώνυμη κορυφή και πρωτοχτίστηκε από τον Άγιο Διονύσιο τον 16ο αιώνα.

Για όλες τις πεζοπορικές διαδρομές του Ολύμπου, μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από τα ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ