ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Παραδόθηκε από την Πιερική Αναπτυξιακή η μελέτη για την αναβάθμιση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, στοΝ Δήμο Δίου – Ολύμπου, ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, για αξιοποίηση του ιστορικού, για τον Πλαταμώνα, κτιρίου και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η μελέτη στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων και την προσθήκη νέου διδακτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα αποσυμφορήσει τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει, επίσης, σύγχρονο θερμομονωτικό εξοπλισμό, προσβάσεις για ΑμΕΑ και πληρεί το σύνολο των απαιτήσεων ενός διδακτηρίου με προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας.

Το κτίριο, που ιστορικά ανήκε στην κοινότητα του Πλαταμώνα, παρελήφθη από τη Δημοτική Αρχή το 2015 από την αρχαιολογική υπηρεσία, θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια εκπαίδευσης στον Δήμο, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευση του Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου για την επίλυση του προβλήματος επάρκειας χώρων διδασκαλίας στον Πλαταμώνα.

«Οι νέες γενιές του Πλαταμώνα, θα ακολουθήσουν σύντομα τις παλαιότερες, που από το 1935 μαθήτευσαν στο παλιό δημοτικό, ενεργοποιώντας έτσι ένα κομμάτι της ιστορίας του Πλαταμώνα μας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου.