Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την τρέχουσα περίοδο και την έξαρση της πανδημίας (30-11-2020)

Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την τρέχουσα περίοδο και την έξαρση της πανδημίας (30-11-2020)

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την κρισιμότητα των στιγμών, τις οποίες βιώνουμε.

Η πρωτόγνωρη πανδημία συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πλέον, ούτε το μέγεθος, ούτε την επίδρασή της στα υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά μεγέθη.

Και στον τόπο μας, η πανδημία δημιούργησε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Συμπολίτες μας δοκιμάζονται, νοσούν ή χάνουν δικούς τους από τον φονικό ιό. Οι υγειονομικοί μας υπερβάλλουν εαυτούς. Η ανησυχία και ο φόβος έγιναν μέρος της ζωής μας.

Όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Δίου – Ολύμπου αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με όσα μέσα διαθέτουμε:

  • με συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,

  • με την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου

  • με συνεχείς απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων, δημοτικών κτιρίων, καθώς και των απορριμματοφόρων και του αμαξοστασίου του Δήμου,

  • με την προμήθεια και τη διανομή υγειονομικού υλικού στις δημοτικές υπηρεσίες και τα σχολεία: θερμόμετρα, μάσκες, αντισηπτικά και στολές covid ,

  • με τη διενέργεια τεστ covid κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, σε πολλά σημεία του Δήμου, στα Δημαρχεία και στο αμαξοστάσιο του Δήμου,

  • με την τήρηση στους εργασιακούς χώρους του Δήμου όλων των πρωτοκόλλων, που προβλέπονται από τις εγκυκλίους,

  • με την απαγόρευση των εκδηλώσεων συλλόγων και φορέων σε δημοτικούς χώρους,

  • με την έγκαιρη τοποθέτηση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας σε όλες τις δομές του Δήμου,

  • με την συνεχή βοήθεια και στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου προς τις ευπαθείς ομάδες.

Οι δυνατότητές μας όμως, δεν είναι άπειρες, και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων χρειάζεται προσπάθεια από όλους και τον καθένα χωριστά. Χρειάζεται ενεργοποίηση της ατομικής ευθύνης και κατανόηση της σοβαρότητας της κατάστασης.

Η τήρηση των μέτρων δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα αστυνόμευσης, αλλά υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης. Πειθαρχούμε, γιατί πραγματικά νιώθουμε αλληλεγγύη για τους γύρω μας, γιατί βάζουμε το σύνολο της κοινωνίας, πάνω από το εγώ. Οπλιζόμαστε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο.

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, με όσο προσωπικό έχει απομείνει, βρίσκεται στις επάλξεις. Το ίδιο ας κάνουμε όλοι μας. Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και την ελπίδα ότι σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Φωτογραφίες από την έκθεση “Παρόντες”, που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Δελτίο Τύπου 30-11-2020