ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Ασφαλτοστρώθηκαν οι οδοί Κοσμά Δουμπιώτη και Ενιπέως

Μετά από πολλές δεκαετίας ταλαιπωρίας των οδηγών, δημοτών και επισκεπτών, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και η Δημοτική Αρχή, έλυσαν οριστικά το χρονίζον ζήτημα της επιβεβλημένης ανακατασκευής των οδών Κοσμά Δουμπιώτη και Ενιπέως στο Λιτόχωρο, με την εκτέλεση έργου ασφαλτόστρωσης.

Ειδικότερα, ασφαλτοστρώθηκε η οδός Κοσμά Δουμπιώτη από την οδό Αγίου Αθανασίου (γέφυρα), μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ενιπέως και η οδός Ενιπέως, μέχρι το τμήμα με τους κυβόλιθους, σε συνολικό μήκος 350 μέτρων.

Ο δρόμος αυτός είναι πολυσύχναστος, αφού εξυπηρετεί την πρόσβαση στην Πλατεία, του συνόλου των κατοίκων του παλιού οικισμού και των Κοιμητηρίων, αποτελεί δε το δρόμο της επιστροφής μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται σημαντικά αξιοθέατα, όπως τον «Βύθο», τους Μύλους, τον Άη – Γιάννη και πολλές ορειβατικές διαδρομές (μονοπάτι Ε4, «Γκόλνα», «Σκανδαλιάρα», «Δαμασκηνιές»κλπ).

Ήδη η τωρινή δημοτική αρχή, πέραν των άλλων, έχει μεριμνήσει για την ασφαλτόστρωση των δύο πιο πολυσύχναστων οδών του παλιού οικισμού – αφού είχε προηγηθεί η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου –  που επί δεκαετίας ήταν δύσβατες, προξενώντας ζημίες στα αυτοκίνητα.

Ακολουθεί η ασφαλτόστρωση της επίσης πολυσύχναστης οδού Αγίων Αποστόλων, και στη συνέχεια άλλων οδών του Λιτοχωρου.

Στόχος του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής είναι να λυθεί οριστικά και συνολικά το χρονίζον ζήτημα της αντικατάστασης του απαρχαιωμένου και διαβρωμένου τσιμεντένιου οδικού δικτύου στον παλιό οικισμό, με αντιολισθιτικό ασφαλτοτάπητα.