ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, το οποίο βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά, είναι μία πρωτοβουλία ιδιωτών, οι οποίοι θέλησαν να παρουσιάσουν την εξέλιξη του Ολύμπου μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται ορυκτά και πετρώματα του μυθικού βουνού, όπως και απολιθώματα από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πανίδας και της χλωρίδας.

Εδώ, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ορυκτά, τα οποία αναφέρονται στα έργα “Περί Λίθων” ή “Λιθικά”, που αποδίδονται στον Ορφέα, τον πιο διάσημο και προικισμένο μύστη, μουσικό και τραγουδιστή της αρχαιότητας, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο, έζησε και ετάφη στα αρχαία Λείβηθρα, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Στο Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, ο επισκέπτης ενημερώνεται για τον τρόπο με τον οποίο οι παγετώνες επηρέασαν τον Όλυμπο, πως προκάλεσαν τη διάβρωσή του αλλά και πως δημιουργήθηκαν τα σπήλαια στο εσωτερικό του.

Εκτός από την έκθεση της Γεωλογικής Ιστορίας του Ολύμπου, εκτίθενται παράλληλα
καλλιτεχνικά έργα με θεματολογία τον Όλυμπο και τον Ορφέα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ 2352031901 ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου στη διεύθυνση: http://olympusmuseum.gr/ 

 

 

  • ΜΟΥΕΙΟ 2
  • ΜΟΥΣΕΙΟ2
  • ΜΟΥΣΕΙΟ4