ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου με έδρα το Λιτόχωρο, είναι πλασμένος από τα πιο αγνά υλικά της ιστορίας και του σύγχρονου πολιτισμού, του μύθου και της πραγματικότητας, του βουνού και της θάλασσας.

Αποτελείται από 12 Κοινότητες, η κάθε μία ξεχωριστή με τη δική της πορεία, που περιμένουν τον επισκέπτη να γνωρίσει τα ιδιαίτερα στοιχεία τους, για μια πρώτη γεύση από την αίγλη που τις περιβάλλει.

Άξονές τους, από τη μια μεριά, ο Όλυμπος, “το Βουνό των Θεών”. Σκεπάζει με δέος τις δραστηριότητες των κατοίκων, που βιώνουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία περιστοιχισμένοι από τη φυσική ομορφιά και από τους Μύθους, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Από την άλλη ο Θερμαϊκός, ο οποίος δημιουργεί ένα τοπίο απαράμιλλου κάλλους, με τις καταγάλανες ακτές και τις απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές.

Στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, βρίσκεται το Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων, αφιερωμένη στον Δία και τους δώδεκα θεούς.

Νότια του Δήμου βρίσκονται τα Αρχαία Λείβηθρα, τόπος ταφής του μυθικού Ορφέα, του πιο διάσημου και προικισμένου μύστη, μουσικού και τραγουδιστή της αρχαιότητας.

Στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, δεσπόζει το Κάστρο του Πλαταμώνα, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας, το οποίο ανάγεται στην εποχή της Φραγκοκρατίας. Είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας, της πρώτης πόλης της Μακεδονίας.

Από την Ιερή Πόλη των Μακεδόνων, από το Θρόνο του Υψίστου Διός, από πατρίδα του Ορφέα και από τις πολεμίστρες του Κάστρου, σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Ελάτε κοντά μας. Ζήστε το μύθο στην Κορυφή της Ελλάδος!

Κώστας Δημόπουλος
Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου