ΚΡΑΣΙ

ΚΡΑΣΙ
91 Views

Στις κορυφές που γεννήθηκαν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, δεν θα μπορούσε να λείπει το νέκταρ της ελληνικής γης, το κρασί. Εδώ όπου, πριν από χιλιάδες χρόνια ευδοκίμησε το αγριάμπελο και μία από τις πρώτες ήμερες ποικιλίες για την παραγωγή κρασιού, η κομπολογούλα, γεννιέται ξανά, τα τελευταία χρόνια, η αμπελοκαλλιέργεια.

Μπορείτε να προμηθευτείτε λευκό, κόκκινο και ροζέ κρασί από τοπικούς μικροπαραγωγούς. Στην έδρα του Δήμου το Λιτόχωρο, υπάρχει οινοποιϊα με παραγωγή κρασιού από ελληνικές κόκκινες ποικιλίες, όπως είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Ξινόμαυρο, το Αγιοργείτικο, η Φτελιά, καθώς και διεθνείς όπως είναι το Chardonnay, το Syrah, το Cabarnet, το Sauvignon και το Merlot, που πραγματικά θα σας κερδίσουν τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση